Kwekerij

Wij zijn een kwekerij dat op een ecologische manier wenst te telen en die zich specialiseert in vaste planten en zomerbloeiers in een grotere potmaten, alsook een groot assortiment chrysanten.
Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwigheden en bijzonder planten.
Het bedrijf is 15 ha groot, waarvan 5 000 m² serre, 1 ha containerveld en 2 ha volle grond voor chrysanten, 2 ha korte omloophout. De rest van de oppervlakte wordt benut als grasland en akkerbouw.
Alle planten worden voorzien van een foto etiket en indien u dit wenst worden de planten voor u reeds geprijsd als ze bij u aankomen, wat wil zeggen direct verkoop klaar en een tijdbesparing voor u.
Bij ons kan u rekenen op een goede service en een uitstekende kwaliteit, kortom voor een goede tuinplant moet u bij bloemisterij Talpe zijn !

Luchtfoto Foto chrysanteveld Vaste plantenveld Kristien aan de inpotmachine Benoit aan de bufferband Potten zetten in de serre

Geschiedenis

Bloemisterij Talpe is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van kwaliteitsvolle planten.
In 1991 hebben Dirk en Patricia hun kwekerij opgericht, in de eerste jaren werden er alleen chrysanten geteeld en in de winterperiode kozen we voor peterselie.
In 1996 bouwden we een serre bij en kozen we ervoor om volledig naar bloemen over te schakelen. Chrysanten bleef de hoofdtak, maar er kwamen primula’s, violen en perkplanten bij.
In 2002 werd ons eerste containerveld (keienveld) aangelegd, waarop we vooral lavendel en zomerbloeiers teelden.
In 2007 werd en nog containved aangelegd, waarop we ons assortiment konden uitbreiden met vaste planten.
In 2010 hebben we onze kwekerij nog uitgebreid met containervelden en serre, waardoor we onze klanten uit een nog groter assortiment konden laten kiezen. Er kwamen nog serres bij, waarbij we zoveel mogelijk ons eigen plantgoed van vaste planten opkweken.

Onze samenwerking met D & V Plant Production

Samenwerking met D & V Palant Production

Reeds enkele jaren hebben wij een commerciêle samenwerking opgestart met D & V Plant Production uit Menen, kweker van kruiden en sierheesters.

Wat doen wij :

  • In het zelfde bestelsysteem sturen wij u nu onze bestellijsten door.
  • Na ontvangst van uw bestellingen organiseren wij de leveringen.

Wat zijn voor u de belangrijkste voordelen :

  • U kunt uit een nog groter assortiment planten bestellen
  • Levering gebeurt in één keer
  • Minder transportkosten
  • Het is makkelijker om ook buiten het hoogseizoen nog kleine hoeveelheden te bestellen.

Voor meer info zie www.dvplant.be